TD 1813
Ten Cate Home
Ten Cate Care
Onze producten zijn vervaardigd uit premium quality textiles

Twentse Damast. Hoogwaardige textielproducten sinds 1813.

Twentse Damast.Hoogwaardige textielproducten sinds 1813.


Industrial design produceert en levert gespecialiseerde textiel. Voor horeca en de zorg-, voedings- en scheepvaartsector. Maar ook decoratietextiel voor de evenementenmarkt en hightech textielproducten voor industriële toepassingen.

TD is uw betrouwbare textielpartner voor het vervaardigen, veredelen en importeren van textielgoederen. We beschikken in eigen huis over een fully equipped machinepark voor eigen productie. Noem dat gerust uniek. Door onze schaalgrootte en flexibiliteit produceren we op basis van uw specifieke klantwensen. Halffabricaten, gefinishte en geconfectioneerde producten. We werken intensief met u samen voor een optimaal aanbod. Want u bent ons uitgangspunt.


Door onze schaalgrootte en flexibiliteit produceren we op basis van uw specifieke klantwensen. Halffabricaten, gefinishte en geconfectioneerde producten. We werken intensief met u samen voor een optimaal product.

Om onze toegevoegde waarde, kennis en ervaring effectief in te brengen zitten we het liefst zo vroeg mogelijk in het traject met u om de tafel. Met onze expertise van gespecialiseerde textiel denken we mee en adviseren we gevraagd en ongevraagd over het beste antwoord op uw vraag. We vertellen u er graag meer over.

Specialistische toepassingen

Twentse Damast heeft zich ontwikkeld tot een betrouwbare textielproducent voor specialistische toepassingen. Voorbeelden:

  • bedtextiel voor de zorgmarkt en textielproducten voor de horeca en vakantieparken, waarbij we intensieve contacten hebben met wasserijen en linnenverhuurbedrijven;
  • decoratietextiel om de juiste uitstraling te creëren voor beurzen, stand- en podiumbouw, feesten, tentinrichtingen en herdenkingen;
  • Bijzondere industriële toepassingen voor politie en justitiële toepassingen, de voedingssector, de scheepvaartsector, automotive industrie, agriculture, verbandsmaterialen, uitvaartindustrie, meubelindustrie en filtratie.


Eigen laboratorium

We volgen alle trends en ontwikkelingen in onze markten op de voet. In ons laboratorium verbeteren we onze producten voortdurend en ontwikkelen we nieuwe toepassingen. Door onze innovatie aanpak creëren we nieuwe markten voor onze producten en nieuwe toepassingen voor bestaande (niche) markten.

Twentse Damast is een sterk merk op het gebied van specialistische textiel. Dankzij onze stabiele kwaliteit. Voor enkele klanten werken we al meer dan 25 jaar. Wat je belooft moet je doen. We staan voor zekerheid van kwaliteit en afspraak is afspraak, ook als het moeilijk wordt. En goede service op alle gebieden is vanzelfsprekend.

Home textiles


Geef uw huis een luxe uitstraling met onze weldadige collectie bad -, bed – en keukentextiel. Droom weg bij onze moderne en traditionele dessins. Twentse Damast levert kwaliteit die u verwacht. En maakt van uw huis een thuis. Uw thuis.